Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@02:29:19 GMT

امشب هلال آخر ماه ذی‌الحجه را رصد کنید

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۳۴۶۹

امشب هلال آخر ماه ذی‌الحجه را رصد کنید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: لحظاتی قبل از طلوع آفتاب هلال ماه ۲۸ روز و ۲۲ ساعته در موقعیت صورت فلکی خرچنگ با ابزار اپتیکی به سختی قابل مشاهده است.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: قبل از تکمیل شدن فازهای ماه و رسیدن به موقعیت مقارنه خورشیدی، هلال کاهنده ماه لحظاتی قبل از طلوع خورشید قابل رصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین زمان رؤیت هلال آخر ماه ذی‌الحجه، پنج‌شنبه _ششم مردادماه_ ساعت ۰۵:۴۱ است. لحظاتی قبل از طلوع آفتاب هلال ماه ۲۸ روز و ۲۲ ساعته در موقعیت صورت فلکی خرچنگ با ابزار اپتیکی به سختی قابل مشاهده است؛ درخشندگی این هلال حدود ۰.۵ درصد است. ماه ساعت ۰۵:۲۲ طلوع می‌کند و طلوع خورشید ساعت ۰۶:۰۴ است.

ماه نو چیست؟

وی افزود: هنگامی که ماه در میان خط واصل زمین و خورشید است، سطح نورانی ماه دقیقاً رو به خورشید و پشت به ما قرار می‌گیرد، در نتیجه ما نمی‌توانیم آن را ببینیم. در این حالت اصطلاحاً گفته می‌شود که مقارنه ماه و خورشید یا ماه نو رخ داده است. حرکت مداری ماه باعث می‌شود هر چهار هفته یک بار به دور زمین بچرخد و در نتیجه گام‌های آن از ماه جدید تا ربع اول، ماه کامل و ربع آخر، هر ۲۹.۵ روز یک بار اتفاق می‌افتد و در نهایت به ماه جدید می‌رسد. این حرکت همچنین به این معنی است که ماه از یک شب به شب دیگر بیش از ۱۲ درجه از آسمان را طی می‌کند و باعث می‌شود که هر روز تقریباً یک ساعت بعد، طلوع و غروب کند.

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: طی روزهای آینده، ماه در اواخر بعدازظهر و هنگام غروب به عنوان هلال باریکی که بلافاصله پس از خورشید غروب می‌کند، قابل مشاهده خواهد بود. تا رسیدن به ربع اول، در مدت زمان یک هفته، تا حدود نیمه شب قابل مشاهده است. ماه پنجشنبه _ششم مردادماه_ ساعت ۲۲:۲۹ در وضعیت مقارنه با خورشید قرار می‌گیرد و از این لحظه فازهای ماه شروع می‌شود در حالی که هر دو جرم در صورت فلکی خرچنگ قرار دارند.

کد خبر 591178

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم عکاسی نجومی پدیده نجومی امروز پدیده های نجومی رویداد نجومی امشب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قابل مشاهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟

بنابر ویدیو منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز پنجشنبه رنگ خورشید در آسمان شهر هاربین در شمال شرق چین، به رنگ قرمز درآمد. به‌گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، دلیل علمی این پدیده تغییر پراکندگی طیف نوری خورشید در آسمان است. منبع: فرارو

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • ۵ مصدوم در برخورد دو خودروی سواری در جاده قم به اصفهان
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • نجات مرد ۵۸ ساله طبیعت گرد در ارتفاعات تالاجار اشنویه
  •  ساعت بازی رئال مادرید مقابل رئال سوسیداد امشب جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳