Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@00:28:55 GMT

امشب شاهد هلال آخر ماه ذی‌القعده باشید

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۴۹۵۴

امشب شاهد هلال آخر ماه ذی‌القعده باشید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: قبل از تکمیل شدن فازهای ماه و رسیدن ماه به موقعیت مقارنه خورشیدی، هلال کاهنده ماه سه‌شنبه –هفتم تیر- لحظاتی قبل از طلوع خورشید قابل رصد است.

فاطمه فخرایی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سیاره آبی رنگ نپتون این شب‌ها حدود نیمه شب طلوع می‌کند و از سه شنبه –هفتم تیرماه- حرکت رو به عقب خود را از دید زمینی‌ها آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حرکت برای ناظران باستان شناخته شده بود و آنها را نگران می‌کرد، زیرا آنها نمی‌توانستند این حرکت را با تصوراتشان از حرکت سیارات در مدارهای بیضی شکل رو به جلو تطبیق دهند. حرکت برگشتی ناشی از حرکت زمین به دور خورشید و چشم‌انداز زمینی‌ها از این سیارات است.

وی افزود: نپتون هشتمین سیاره نسبت به خورشید است و اولین سیاره‌ای است که وجودش قبل از رؤیت، با تلسکوپ در ۲۳ سپتامبر ۱۸۴۶، با محاسبات ریاضی پیش‌بینی شد. این سیاره از مختصات رصدخانه لارستان، در آسمان سپیده‌دم قابل مشاهده خواهد بود. سیاره نپتون ساعت ۰۰:۴۴ طلوع می‌کند و حوالی ساعت ۰۴:۵۱ در ارتفاع ۴۹ درجه از افق جنوب شرقی غیر قابل رصد می‌شود. سیاره نپتون طی هفته‌های بعدی، هر شب چهار دقیقه زودتر به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و با نزدیک شدن به مقابله، به تدریج در آسمان عصر قابل مشاهده می‌شود. نپتون در این شب‌ها در صورت فلکی حوت قرار دارد و با قدر ۷.۹ به کمک یک تلسکوپ قابل مشاهده است.

هلال آخر ماه ذی‌القعده

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: قبل از تکمیل شدن فازهای ماه و رسیدن ماه به موقعیت مقارنه خورشیدی، هلال کاهنده ماه سه‌شنبه –هفتم تیر- لحظاتی قبل از طلوع خورشید قابل رصد است. بهترین زمان رؤیت هلال آخر ماه ذی‌القعده، ساعت ۰۵:۱۰ است. لحظاتی قبل از طلوع آفتاب، هلال ماه ۲۸ روز و ۱۳ ساعته در موقعیت صورت فلکی جوزا با ابزار اپتیکی قابل مشاهده است، درخشندگی این هلال حدود یک درصد است. ماه ساعت ۰۴:۵۶ طلوع می‌کند، طلوع خورشید نیز ساعت ۰۵:۵۰ است.

ماه در حضیض خورشیدی

وی تصریح کرد: سه‌شنبه –هفتم تیرماه- ساعت ۲۳:۲۷، ماه در نزدیک‌ترین فاصله خود نسبت به خورشید یا حضیض خورشیدی در صورت فلکی جوزا قرار می‌گیرد. در این لحظه، زمین در فاصله 1.0166 AU از خورشید و ماه در فاصله 1.0139 AU از خورشید قرار می‌گیرد. این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که ماه در مدارش بین خورشید و زمین قرار می‌گیرد، یعنی تقریباً همزمان با ماه نو. فاصله بین زمین و ماه 0.0027 AU (406 هزار کیلومتر) خواهد بود. ماه ۲۹ روزه در این شب غیر قابل رصد است.

کد خبر 584513

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم عکاسی نجومی پدیده های نجومی پدیده نجومی امروز رویداد نجومی امشب قیمت دلار امشب آسمان امشب ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قابل مشاهده قابل رصد سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه

محمدباقر محمدی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در نشست ستاد مدیریت بحران کرمانشاه که امروز (هشتم اردیبهشت) با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، از بالا بودن حوادث کوهستان در کرمانشاه بواسطه کوهستانی بودن این منطقه یاد کرد و گفت : امسال ۳۰ حادثه کوهستان در استان رخ داده که از نظر تعداد حوادث و تعداد موارد فوتی ناشی از حوادث کوهستان دومین استان کشور هستیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته شاهد آمار بالای حوادث کوهستان در کرمانشاه بودیم، به گونه‌ای که از ۸۵۸ حادثه رخ داده در سطح استان که هلال احمر در آن ماموریت داشته، ۹۹ مورد آن حوادث کوهستان بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه از دشواری عملیات در حوادث کوهستان یاد کرد که پُرهزینه و با ریسک بالا بوده و نیازمند تجهیزات تخصصی است.

محمدی خواستار تامین تجهیزات بیشتری برای رسیدگی به حوادث کوهستان در کرمانشاه شد و عنوان کرد: تجهیزات کنونی که در اختیار داریم پاسخگو نیست و برخی از آنها قدیمی و فرسوده هستند.

وی از کم توجهی به امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز کرمانشاه بعد از زلزله سال ۱۳۹۶ نیز گلایه کرد و یادآور شد: اکنون که تا حدودی برای سیل سیستان و بلوچستان کمک‌هایی ارسال کردیم، موجودی انبار‌های استان برای حدود دو درصد جمعیت کرمانشاه کافی است، درحالیکه بلحاظ استاندارد‌ها این میزان باید برای ۱۰ درصد جمعیت استان جوابگو باشد.

محمدی خواستار توجه ویژه به امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز در کرمانشاه شد و افزود: با توجه به تعدد و تنوع بالای حوادث و مخاطرات، در اختیار داشتن امکانات و اقلام امدادی ضروری است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه
  • بازگشت رونالدو به ترکیب پس از حرکت غیرورزشی
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • حرکت خودجوش دانشگاهیان دربرابر جنایات اسرائیل معادل را عوض می کند
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  •  ساعت بازی رئال مادرید مقابل رئال سوسیداد امشب جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات