Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@05:17:45 GMT

امشب شاهد ماه کامل شکارچی باشید

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۱۶۴۳

امشب شاهد ماه کامل شکارچی باشید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: ماه چهارشنبه -۲۸ مهر ماه- به فاز کامل خود می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده خواهد بود.

فاطمه فخرایی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سیاره عطارد چهارشنبه -۲۸ مهرماه- در وضعیت حضیض خورشیدی قرار خواهد گرفت؛ این سیاره در گردش ۸۸ روزه خود به دور خورشید به نزدیک‌ترین نقطه خود به خورشید یا حضیض در فاصله ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۳ AU از خورشید می‌رسد. بر خلاف بسیاری از سیارات که تقریباً مدارهای دایره‌ای شکل را در اطراف خورشید دنبال می‌کنند و تنها چند درصد فاصله آن‌ها از خورشید در اوج و حضیض متفاوت است، سیاره عطارد دارای یک مدار کاملاً بیضوی است.

وی افزود: فاصله سیاره عطارد از خورشید بین ۰.۳۰۷ AU در حضیض و ۰.۴۶۷ AU در اوج متغیر است؛ این اختلاف بیش از ۵۰ درصدی به این معنا است که سطح آن در حضیض دو برابر بیشتر انرژی خورشیدی بیشتری نسبت به اوج دریافت می‌کند. سیاره عطارد از مختصات رصدخانه لارستان قابل رصد نخواهد بود، زیرا هنگام سپیده دم در فاصله ۹ درجه‌ای بالای افق قرار خواهد داشت.

رصد ماه کامل شکارچی

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: امشب ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است؛ در واقع حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و حوالی سحر غروب می‌کند. اولین ماه کامل بعد از ماه برداشت یا اعتدال پاییزی ماه شکارچی نامیده می‌شود این نام‌ها به صورت سنتی از فرهنگ‌های بومی آمریکایی و اروپایی گرفته می‌شود. هنگامی که برداشت محصول به پایان می‌رسید؛ کشاورزان برای آماده‌سازی مواد غذایی مورد نیاز خود قبل از زمستان به شکار آهو و سایر حیوانات روی می‌آوردند، بنابراین این ماه، ماه شکارچی نامیده شده است.

وی تصریح کرد: ماه در طول شب‌های بعد هر روز یک ساعت بعد طلوع می‌کند و در اواخر شب به اوج خود در آسمان می‌رسد. ماه طی چند روز فقط قبل از طلوع خورشید و صبح زود در آسمان قابل مشاهده است. با رسیدن به ربع آخر یک هفته بعد از ماه کامل نیمه شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر غروب می‌کند. امشب زمان طلوع و غروب ماه به ترتیب ۱۷:۲۳ و ۰۶:۲۷ است.

فخرایی فرد افزود: لحظه دقیق ماه کامل برای ما زمانی تعریف می‌شود که طول دایره البروج ماه دقیقاً ۱۸۰ با طول دایره البروج خورشید فاصله دارد. از دید ناظران زمینی این پدیده ساعت ۱۸:۲۶ رخ می‌دهد، با این حال می‌توانید ماه کامل را در هر ساعت از شب مشاهده کنید، ماه در لحظه رسیدن به فاز کامل با میل هفت درجه و ۴۱ دقیقه قوسی در صورت فلکی حوت قرار گرفته است و در فاصله ۳۹۹ هزار کیلومتری زمین واقع خواهد شد.

کد خبر 530058

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی پدیده نجومی امروز رویداد نجومی 1400 عکاسی نجومی نجوم 1400 پدیده های نجومی نجوم سال ۱۴۰۰ سال ۱۴۰۰ نجوم تقویم نجومی 1400 تقویم نجومی سال 1400 آسمان امشب تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیاره عطارد ماه کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۱۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش اسپیس، آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

 به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است. 

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • (تصاویر) این عنکبوت بی‌رحم و خطرناک است
  • این عنکبوت بی رحم و خطرناک است(عکس)
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد